Urmărește emisiunea live
Prof dr Francis Delmonico, partea II – distribuirea organelor și donarea, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Prof dr Francis Delmonico. Foto: Agerpres
Prof dr Francis Delmonico. Foto: Agerpres
În cea de-a doua parte a interviului acordat pentru Academia de Sănătate, care va fi difuzată luni 15 iulie 2019, Prof dr Francis Delmonico, expert de renume mondial, va vorbi despre cum trebuie să se facă distribuirea organelor astfel încât să nu existe suspiciuni. Emisiunea, una dintre cele mai importate din seria dedicată Transplantului, va fi transmisă de la ora 11.00, simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.

Prof dr Francis L Delmonico este unul dintre cei mai cunoscuți experți în transplant, la nivel mondial. Este chirurg, profesor, director emerit și expert în domeniul transplantului și servește în numeroase comitete internaționale.

Expert în dezvoltarea sistemelor de transplant

De asemenea, Prof dr Francis L Delmonico este directorul medical al Băncii de Organe din New England (NEOB) și profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină a Universității Harvard din Boston, Massachusetts, unde este directorul emerit al Transplantului Renal. Profesor deține și titlul onorific de doctor în medicină de la Institutul Karolinska.

Dr. Delmonico este, de asemenea, director al unui Task Force al Organizației Mondiale a Sănătății în probleme de donare și transplant de organe. Nu în ultimul rând, profesorul american a fost numit de Papa Francis ca membru al Academiei Pontificale de Științe, în 2016, acum fiind membru al unui consiliu de conducere al acestei academii.

Cum trebuie să se facă distribuirea organelor

Având o uriașă experiență în transplant și sisteme de transplant, Prof dr Francis L Delmonico va explica în această a doua parte a interviului acordat pentru Academia de Sănătate, cum ar trebui să se facă alocarea organelor astfel încât să nu există suspiciuni că, spre exemplu, o persoană cu un statut social privilegiat ar putea primi mai repede un organ decât o alta. Avem nevoie, va arăta profesorul, de un sistem computerizat care să fie mai presus de orice dubiu.

De asemenea, profesorul va arată de ce ar fi util pentru România să intre într-o rețea internațională de transplant, cu este EuroTransplant, și care ar fi beneficiile pentru pacienții români dacă ne-am alia sistemului în cauză.

Donatori în viață versus donatori decedați

Vom afla care este rata de deces dar și rata de complicații în transplant, peste tot în lume, și care sunt avantajele donatorilor în viață versus donatorilor în moarte cerebrală, pentru toate tipurile de transplant posibile. Nu în ultimul rând, profesorul va explica când este etic să fie întrerupte aparatele unui pacient aflat în moarte cerebrală și când nu.

Această a doua parte a interviului va fi transmisă în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, a ediție dintre cele mai importate din seria dedicată Transplantului, luni, 15 iulie 2019, de la ora 11.00, simultan pe canele de Youtube și paginile de Facebook, ale DC News și DC Medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel