Proiect: Asociațiile de proprietari pot primi gratuit bunuri de la autoritățile locale
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Deputatul PSD Costel Neculai Dunava a depus la Senat un proiect de lege care prevede completarea Legii privind asociațiile de pensionari pentru ca acestea să poată dobândi gratuit bunuri de la autoritățile administrației locale, în vederea realizării scopului pentru care au fost înființate.

Propunerea legislativă modifică articolul 33 din Legea 502/2004 privind asociațiile de pensionari astfel: "Asociațiile și federațiile pensionarilor pot dobândi, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile și imobile, necesare realizării scopului pentru care sunt înființare, insclusiv de la autoritățile administrației publice locale".

Conform expunerii de motive, legea actuală prevede posibilitatea ca asociațiile și federațiile de pensionari să dobândească gratuit bunuri, însă nu reiese faptul că și autoritățile administrației publice locale pot oferi gratuit aceste bunuri.

Legea în vigoare prevede că autoritățile locale pot sprijini asociațiile și federațiile prin punerea la dispoziție a unor spații corespunzătoare funcționării lor, în schimbul plății unei chirii minime, stabilită prin hotărârea consiliilor județene, locale și a consiliului general București.

Inițiatorul proiectului este deputatul PSD Costel Neculai Dunava iar propunerea mai este susținută de 46 de deputați PSD și Pro România.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel