Proiecte aprobate. Ministrul Ivașcu: Suma rămasă va fi destinată unui nou apel
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
George Ivașcu
George Ivașcu
Lista manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și a Primului Război Mondial, depuse de persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, a fost supusă spre aprobare în cadrul Comitetului Interministerial pentru Centenar, desfășurat astăzi, 29 august 2018, la Guvernul României, sub conducerea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă.

Astfel, menționăm că a fost depus un număr TOTAL de 232 proiecte, iar în urma selecției și evaluării făcute de o comisie constituită din 11 specialiști și experți din domeniul culturii, a rezultat un total de 114 proiecte eligibile, în valoare de 45.524.133 lei, din care 67 cu finanțare integrală MCIN – 12.484.133 lei şi 47 cu finanțare parţială MCIN – 33.040.000 lei.

Totodată, precizăm că un număr total de 113 proiecte depuse de către persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial au fost declarate neeligibile și respinse pentru: neconformitate administrativă (29 proiecte), neeligibilitate tematică (53 proiecte), punctaj sub minim (24 proiecte) și pentru neîncadrare în legislația specifică (7 proiecte). Comisia de selecție a propus diminuarea sumelor pentru un număr de 50 de proiecte. Din totalul proiectelor propuse spre finanțare, 47 au acceptat buget diminuat, 5 s-au retras (2 din cadrul proiectelor eligibile și 3 dintre cele care au necesitat clarificări). 

Suma rămasă nealocată va fi destinată unui nou apel de proiecte care va fi deschis în cel mai scurt timp. Noua selecție de proiecte va avea în vedere acele manifestări a căror implementare trebuie să fie încadrată în intervalul de timp octombrie – decembrie 2018, ținând cont de tematica din Documentul Programatic privind aniversarea Centenarului Marii Uniri (1918-2918) și a Primului Război Mondial. Aș vrea să subliniez că în zilele următoare vor fi încheiate contractele pentru cele 114 proiecte eligibile finanțate de Ministerul Culturii și Identității Naționale și depuse de către ONG-uri“, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel