Propuneri intelectuale pentru petrecerea finalului de vacanță
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Propuneri intelectuale pentru petrecerea finalului de vacanță
Propuneri intelectuale pentru petrecerea finalului de vacanță
Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu noi propuneri de petrecere în mod plăcut a timpului liber prin intermediul a trei activități culturale care provoacă publicul larg, din toate categoriile de vârstă, să participe în mod activ la lecturi, dialoguri, dezbateri sau alte activități interactive, arată un comunicat al BJLB, trimis de Daniela Florioan. 

În perioada 29-31 august Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" alba, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba invită la trei dintre cele mai interesante proiecte aflate în calendarul anual de activități. Fiecare din cele trei proiecte se vor derula la sala de lectură a bibliotecii, care este cel mai potrivit loc de întâlnire între carte, cititor, și specialiști din diverse domenii de interes pentru comunitate.

Activitățile programate pentru a se derula în acest final de lună august vor avea loc după următorul program:

• Întâlnirea clubului de lectură LecturAlba va avea loc miercuri 29 august 2018, cu începere de la ora 17:00 și se va derula în cadrul Clubului de lectură. Proiectul are ca principal obiectiv asigurarea unui cadru ambiental propice lecturii și discutării celor lecturate. Tot aici vor fi abordate teme referitoare la carte, literatură, arte etc. dezvoltându-se în acest mod abilități de înțelegere și interpretare a textelor lecturate. Cartea propusă spre lectură este Cum să fii fericit în România, volum semnat de mai mulți scriitori contemporani.

• Cercul de scriere creativă Verbum își va deschide porțile, joi 30 august 2018, tot cu începere de la ora 17:00. Cercul se adresează tinerilor și adulților care practică arta scrisului sau orice altă formă de creație artistică.

• Seratele bibliotecii vă invită vineri 31 august 2018, ca începând cu orele 18:00 să dezbateți alături de părintele Pimen de la Oarța de Sus teme interesante despre viață, carte și orice alt subiect de interes pentru cei prezenți. Este rodul unei bune colaborări între Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba și Asociația culturală ,,Sfânta Maria Magdalena".

„Noi, cei din Biblioteca JudețeanăAlba, ne dorim să oferim comunității o paleta cât mai largă de activități, astfel încât oricine calcă peste pragul instituției noastre să se simtă aici ca într-o mare și frumoasă familie, să găsească sau să regăsească plăcerea lecturii dar și ambientul propice petrecerii timpului liber. De aceea, acum la final de lună august și de vacanță îi invităm pe toți locuitorii sau turiștii din Alba Iulia să ni se alăture și să participe activ la proiectele noastre unde cu siguranță vor găsi atât plăcerea de a dialoga cu ceilalți cât și bucuria de a-și petrece timpul într-un mod plăcut și util, a declarat Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene Lucian Blaga Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel