Prostie, nu fudulie. Șoșoacă, protest prostesc împotriva ei însăși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Nici George Simion, nici Claudiu Târziu nu au avut o reacție după excesele Dianei Șoșoacă
Nici George Simion, nici Claudiu Târziu nu au avut o reacție după excesele Dianei Șoșoacă
Nu știu dacă era sau nu sub influența alcoolului, dar, după ce și-a postat pe Facebook petrecerea cu lăutari, Diana Șoșoacă a umplut întreg așa-zisul partid AUR de ridicol.

E a doua oară când Șoșoacă faultează grav formațiunea care a dus-o în Parlament. Scandalul perpetuu din platourile de televiziune aproape că poate fi ignorat, așa cum te străduiești să ignori vocea stridentă a unei mahalagioaice care se ceartă cu vecina, peste gard. Dar nu pot trece cu vederea o prostie, cât Casa Poporului, clădirea de unde a ajuns să-și încaseze indemnizația doamna senator.

Duminica trecută a spart mitingul împotriva ministrului USR Vlad Voiculescu, deviind protestul către Raed Arafat. A ajutat un adversar politic, atacând aberant un om care s-a ținut în afara politicii. Mișcarea, fără o explicație evidentă, a dat naștere la tot felul de scenarii, plecând de la creatorii din umbră ai celor două formațiuni, văzuți ca fiind aceiași, până la un eventual joc dublu în conexiune cu PSD-ul.  

Nu există informații sau argumente care să valideze aceste ipoteze. În opinia mea, cel mai probabil a fost vorba doar de fudulie. A deschis un nou front încercând să preia inițiativa, să acapareze prim-planul, după ce cu o zi înainte lipsise din peisaj. Agățându-se de o personalitate, ca boala de om sănătos, devenea și ea un personaj. În această cheie, citită ca strategie de imagine, năvala de la Ministerul de Interne pare mai puțin stranie decât la prima vedere.

La nici o săptămână, însă, doamna Șoșoacă face un gest de sfidare prostesc, într-un restaurant din Iași. Practic, protestează împotriva ei însăși, ca reprezentant al statului, ca membru al Parlamentului în care se votează legile ce guvernează societatea. Bune sau rele, legile, ordonanțele, regulile trebuie respectate, până vor fi schimbate printr-un vot în Parlament. Nici pentru un membru al Baroului, adică pentru un om al legii, nu sunt onorante hăhăielile din local, darmite pentru un om de stat.

Cred că nu are de ce să mai stea în Senat, când formele ei de expresie se găsesc în stradă sau în cârciumă. Cei care au votat-o, au trimis-o să-i reprezinte în Senat, nu pe Facebook, unde pot și ei să posteze lozinci anti-Arafat, fără să mai dea bani pentru diurna, salariul și cabinetul unui senator care să facă asta.

Pe de altă parte, cum nici Târziu, nici Simion nu au curaj să o pună la punct, poate că strategia doamnei Șoșoacă funcționează. Chiar dacă puterea AUR slăbește, cota electorală care îi revine ei e tot mai grasă. De fapt, stai așa: cine sunt Simion și Târziu? Sau ceilalți electroni care orbitează în jurul nucleului dur, cu voce care zgârâie creierul?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel