PROTEST 10 AUGUST. Jandarm: LUAȚI-L CU TOTUL pe Marian Răduna / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Scandal la Ministerul de Interne! Protestatarul Marian Răduna a fost la un pas să fie ridicat. Un jandarm s-a auzit spunând: ”Luați-l cu totul!”

Până la urmă, Marian Răduna nu a mai fost luat pe sus, așa cum s-a ordonat.

”Ia mâna de pe mine! Nu este un protest, este act cultural artistic”, s-a auzit strigând protestatarul Marian Răduna. ”Asta este Jandarmeria! Cum adică să fiu luat cu totul! Domnule Vela, unde sunteți?!”, a mai spus protestatarul. ”Sunteți slugi!”, a zis acesta cu referire la jandarmi.

VEZI ȘI: Lui Iohannis nu-i va veni să creadă. TOTUL, ȚINUT la SECRET: Cine a apărut la Cotroceni, chiar în ziua cu protestul din 10 august. El e elefantul roz / FOTO

Iată imagini live:

Luni, 10 august, oamenii sunt chemați, în număr masiv, în Piața Victoriei. Tot astăzi toată lumea așteaptă o decizie bombă în justiție

Curtea de Apel Bucureşti va dezbate luni dimineață cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul '10 august'.

Săptămâna trecută, CAB a amânat pentru luni discutarea acestei cereri. Conform deciziei instanţei, şefii Jandarmeriei implicaţi în acest caz vor fi citaţi să se prezinte luni la proces.

Marţea trecută, procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Soluţia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, după care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Dacă magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti va aproba ordonanţa DIICOT, se va redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI. 

Tot luni, protest în Piața Victoriei

La doi ani de la protestul de amploare din 10 august 2018, românii sunt chemaţi din nou în stradă.

Organizatorul protestului diasporei de anul trecut, medicul Tommy Joul Tomescu, a anunțat că anul acesta vor fi comemorate victimele violențelor din 10 august 2018.

”Vom realiza un fel de reamintire, vrem să facem un fel de comemorare a faptului că au trecut 30 de ani de când guvernele încă ne mint și ne înșală, nu reușesc să-și îndeplinească datoriile”, a spus tânărul român stabilit în Marea Britanie, în exclusivitate pentru DC NEWS.

”Slujbă religioasă” în Piața Victoriei

„De asemenea, va fi o «slujbă religioasă» în sensul că ne vom ruga de guvern să-și îndeplinească promisiunile pe care nu le-a îndeplinit până acum. Noi nu vom invita lume, dar nu putem împiedica oamenii să se alăture. Știți, protestele sunt interzise, la fel ca marșurile. Eu recomand păstrarea distanțării fizice, vom face tot ce ține de noi pentru a realiza acest lucru”, a mai spus Tomescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel