PROTEST MASIV din cauza interdicțiilor din pandemie. Are România de ce să se teamă? Chirieac, răspuns
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sunt proteste masive în Serbia.

Ciocnirile între protestatari şi forţele de ordine au avut loc după ce preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat noi interdicţii de circulaţie în weekend în urma creşterii zilnice a numărului de cazuri de COVID-19. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă situația poate degenera și în România.

”Sper un singur lucru: ca ce se întâmplă acum în Serbia să nu se extindă în regiune. Culmea... dacă mă întrebați... România este în siguranță. România are un președinte și un Guvern puternic acceptate de Uniunea Europeană și mai ales de Germania care a preluat președinția Uniunii Europene.

Știți unde s-ar putea extinde acest lucru? În Bulgaria. De ce? Pentru că, pe de-o parte, Serbia este capul de pod al Rusiei în Balcani după războiul care a avut loc. Inițial, știți bine că relațiile nu erau deloc calde între Belgrad și Moscova... acum lucrurile s-au schimbat. Bulgaria este, de asemenea, foarte apropiată de Rusia. Nu uitați că premierul îl acuza pe președinte în Bulgaria că îl spionează cu o dronă și că i-a pus o dronă în casă și că dă imagini de la el din dormitor. Bulgaria este și ea cu mult circ în acest moment”, a zis Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă bulgarii și serbii dau foc la țară, România rămâne în liniște, analistul politic a zis: ”Cam da... fiindcă tu ai ales ce trebuie, l-ai ales pe președintele Iohannis”.

”În România nu va începe hărmălaia”, a conchis Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel