Protest 'Vestele galbene': Sâmbătă, mobilizare 'excepțională' a forţelor de ordine
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Protest 'Vestele galbene': Sâmbătă, mobilizare 'excepțională' a forţelor de ordine
Protest 'Vestele galbene': Sâmbătă, mobilizare 'excepțională' a forţelor de ordine
În așteptarea unor noi proteste ale 'Vestelor galbene', autoritățile franceze vor mobiliza 'mijloace excepţionale'.

Guvernul va desfăşura 'mijloace excepţionale' în plus faţă de cei 65.000 de poliţişti şi membri ai forţelor de ordine mobilizaţi sâmbătă în Franţa, în cel de-al patrulea weekend de manifestaţii ample organizate de 'vestele galbene', a anunţat joi, în Senat, premierul Edouard Philippe, relatează AFP. Şeful guvernului a reînnoit apelul adresat 'vestelor galbene' de a nu merge la Paris să demonstreze, nu pentru a le 'interzice să se exprime', ci pentru a 'evita să fie prinşi în capcana pe care le-o întind huliganii', în timp ce executivul îşi exprimă îngrijorarea cu privire la riscul unor noi violenţe.

'Pentru a face faţă, guvernul va mobiliza mijloace excepţionale care se vor adăuga celor 65.000 de membri ai forţelor de securitate ce vor fi desfăşuraţi pe întreg teritoriul Franţei', a declarat premierul francez, fără a detalia aceste mijloace. 'Vom continua să acţionăm cu cea mai mare fermitate. Vom lupta împotriva urii şi a violenţei', a spus el. Şeful guvernului francez 'i-a salutat pe toţi cei care au lansat sau au transmis' apeluri la calm, cerând ca 'Republica să aibă ultimul cuvânt'.

Potrivit mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, aproape toate unităţile CRS (unităţi specializate în menţinerea ordinii în timpul manifestaţiilor) şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară. Cerute de sindicatele poliţiştilor, alte soluţii sunt pe masă, cum ar fi utilizarea vehiculelor blindate ale jandarmeriei sau prezenţa militarilor pentru a întări paza instituţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel