Proteste 1 Decembrie. Chirieac, întrebare pentru #rezist
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Protest
Protest
Un nou protest #rezist a fost anunțat pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, în Piața Victoriei. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia luată de protestatari.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României și când se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unirea, protestarii #rezist au anunțat o nouă ieșire în stradă.

Bogdan Chirieac îi intreabă pe protestari, prin intermediul unei televiziuni, de ce nu pot striga cuvântul Jos în oricare altă zi decât în Ziua Națională a României.

Acest tip de protest nu mai poate influența viața politică. Alte tipuri de protest, poate. Dar acest tip de protest nu. Dreptul de a protesta este sfânt. Ai acces drept într-o democrație. Mă întreb de ce nu poți striga pe 1 Decembrie "La mulți ani, România și pe 2 decembrie Demisia, jos Guvernul sau ce mai vrei tu. Pe 1 Decembrie, la Centenar să strigi "Jos, iar acest lucru să fie preluat de toate agențiile de presă din lume, mie mi se pare un sacrilegiu. 

Nu mi se pare o inițiativă românească. Pe 1 decembrie, dacă nu vrei să strigi Hai, România România, Centenar totuși, nu vreți să strigați cuvântul "Jos" pe 2 Decembrie sau când vreți dumneavoastră, pe 30 Noiembrie, pe 29? Oricând, dar nu pe 1 Decembrie., a afirmat analistul Bogdan Chirieac, la România TV.

Vezi și: PROTEST 1 Decembrie. Angi Șerban, secret dezvăluit: Puțini știu asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel