Cititoare DC NEWS din SUA: S-a instalat frica. Nu știm când va ATACA!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres
Moartea lui George Floyd a generat proteste în toată America care s-au extins și în Europa. O cititoare DC NEWS din America ne-a relatat care este situația în zona în care locuiește, la peste 1600 km de Minneapolis, Minnesota, epicentrul protestelor.   

"Sunt proteste peste tot. Chiar și la noi, în orașul unde locuim, Urbana, Maryland, au fost miercuri, 3 iunie. Doar că au fost pașnice. Ce vedeți la televizor sunt din New York, Florida, Philadelphia. Într-adevăr e grav. Nu putem spune că toți negrii sunt răi sau toți albii. Ca peste tot, sunt excepții. Doar că acum a explodat. Am colegi negri care spun că le este frică când aud în jurul lor mașinile de poliție, că nu știu dacă vin după ei sau nu. Așa cum nu putem generaliza că și toți polițiștii sunt criminali. Toți suntem de acord cu protestele, dar nu cu violența și distrugerea.

Astăzi (n.r. - 5 iunie) va fi protest în zona unde lucrez, Rockville, Maryland, și există posibilitatea să se închidă tot, pentru a proteja angajații în cazul în care sunt agresivi.

De regulă, toate protestele sunt anunțate în ziare și ne așteptăm să fie cu multe persoane cel de astăzi. 

Zona unde locuiesc e doar de 15000 locuitori, majoritari albi, dar printre noi s-a instalat frica, pentru că nu știi când, cine și unde va ataca. Deocamdată, aici, nu s-a produs niciun jaf, dar cine știe cât va mai ține", a declarat Camelia Bunghiuz pentru DC NEWS. 

Moartea lui George Floyd a înfuriat America

Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste violente în Statele Unite.

Raportul final al autopsiei lui George Floyd spune că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar.  Nu se indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Citește și RĂSTURNARE de SITUAȚIE! De ce a murit George Floyd. Raport FINAL autopsie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel