Proteste masive la Ierusalim. Se cere demisia lui Netanyahu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Benjamin Netanyahu a anunţat că noul guvern va iniţia discuţii referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra coloniilor evreieşti şi Văii Iordanului
Benjamin Netanyahu a anunţat că noul guvern va iniţia discuţii referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra coloniilor evreieşti şi Văii Iordanului
Mii de israelieni s-au adunat din nou la Ierusalim pentru a cere demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Vezi ce i-a deranjat pe aceștia.

Mii de israelieni s-au adunat din nou la Ierusalim pentru a cere demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, la o zi după ce țara și-a înăsprit restricțiile pentru a limita creșterea cazurilor de coronavirus. Aceștia s-au grupat în șiruri lungi de mașini care transportau oameni din toată țara, au ocupat intersecții importante din țară și poduri din cele mai mari orașe.

Potrivit rapoartelor presei israeliene, protestatarii s-au adunat și la Tel Aviv și Cezareea, liderii de stradă spunând că numărul acestora este de aproximativ 16.000. Israelul a început un al doilea blocaj la nivel național pe 18 septembrie, în încercarea de a reduce cea mai mare rată a infecției cu coronavirus pe cap de locuitor din lume. Vineri, restricțiile au fost înăsprite și mai mult, inclusiv limitarea călătoriilor internaționale și participarea la rugăciuni în interior.

 

Parlamentarii au blocat propunerea. Netanyahu se opune

Parlamentarii au blocat o propunere guvernamentală care ar fi limitat adunările de protest la grupuri de 20 sau mai puțin și ar fi cerut ca toți protestatarii să se afle la un kilometru de casele lor. În același timp, Benjamin Netanyahu, într-un videoclip postat sâmbătă seara, a criticat „decizia populistă din parlament de a anula limitările impuse de guvern după ce am văzut creșterea infecțiilor”.

Protestatarii au declarat sâmbătă că încercarea guvernului de a-i bloca este o motivație pentru ieșirea lor pe stradă, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel