Protestul magistraților. Chirieac: Un act foarte grav
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Magistrați
Magistrați
Un protest al magistraților împotriva ministrului Toader pe tema legilor justiției înseamnă, în opinia analistului Bogdan Chirieac, o încălcare a legii.

Aproximativ 50 de magistrați protestează, în aceste momente, în fața Curții de Apel București împotriva ministrului Tudorel Toader și a modificărilor aduse legilor justiției. Cu privire la un asemenea demers, analistul Bogdan Chirieac susține că o astfel de inițiativă este contrară legii. 

"nu ai voie să faci nici grevă, nici să instigi..."

"Nu au voie să facă așa ceva. Încalcă legea. Ca magistrat, procuror, în acest moment, nu ai voie să faci nici grevă, nici să instigi, nici să consideri Comisia de la Veneția peste instituțiile legislative din țara noastră, peste Parlament și Curtea Constituțională pentru că este un organism consultativ al Consiliului Europei. Este un act foarte grav care îmi arată încă o dată situația cumplită din justiția din România. Președintele Iohannis ar trebui să dezavueze acest demers. Nu poți instiga la grevă sau proteste din partea magistraților. Mâine te trezești că ofițerii activi din armată fac grevă" a declarat Bogdan Chirieac la România tv. 

vezi și: CSM a respins cererea a 135 procurori printre care și Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel