19 ian, 08:55
Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească
Puiul crocant în sos de portocale este un adevărat deliciu. După o rețetă chinezască, acest preparat îți va cuceri papilele gustative. Iată cum se prepară.
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay

 Ingrediente

 600 g piept de pui
 2 ouă
 100 g făină
 ulei pentru prăjit

Sos

 240 ml suc de portocale proaspăt stors (din 5-6 portocale)
 3 linguri zahăr
 1 lingură sos de soia
 1 linguriţă ghimbir ras
 1 linguriţă coajă de portocală rasă
 1/2 linguriţă sare
 1 lingură amidon
 2 căţei usturoi
 3 linguri apă
 2 linguri ulei

Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară

Cum se prepară

Taie pieptul de pui cubuleţe şi dă-l prin oul bătut, apoi prin făină şi prăjeşte-l în tigaie, în ulei încins. Scoate puiul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie. Stoarce sucul de portocale şi rade coaja. Într-o cratiţă amestecă sucul de portocale cu zahărul şi lasă compoziţia pe foc până când îşi înjumătăţeşte volumul, potrivit retetepractice.ro.

După ce a scăzut, adaugă sosul de soia, zahărul, ghimbirul, coaja de portocale, usturoiul, amidonul dizolvat în apă şi sarea, apoi amestecă pentru a omogeniza. Adaugă puiul, amestecă şi lasă pe foc până când sosul se îngroaşă. Presară ceapă verde proaspăt tocată deasupra puiului.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri