Radu Banciu: Aveam doar informaţii despre Ceauşescu. Ar fi fost o frustrare teribilă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Banciu
Radu Banciu
Radu Banciu a vorbit, în ediţia de luni seară, a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, despre împlinirea a 28 de ani de la descoperirea internetului.

„Sărbătorim 28 de ani de la descoperirea internetului. (...) Internetul, cel care a modificat, până la urmă, evoluţia societăţii din temelii şi, probabil, că o va mai modifica pentru că era streamingului probabil că va putea să depăşeasca ca amploare cea a internetului deoarece este mai uşor să te uiţi la videoclip sau la ceva în desfăşurare decât să cauţi să citeşti ştiri.

Internetul este responsabil pentru multe pe această planetă, pentru moarte înainte de vreme, pentru abandonul lecturii în formatul obişnuit, chiar dacă se poate citi şi pe internet. Pe internet se poate face orice. (...) Trebuie să fim mândri de asta, chiar dacă nu avem niciun merit, că suntem contemporani cu această descoperire, întrucât noi care am trăit în anii copleşitori ai dictaturii comuniste ne dădeam seama ce ar fi fost internetul pe atunci. Să zicem că internetul să fi fost disponibil din 1982. Evident că, la cum arăta România pe atunci, internetul ar fi fost restricţionat şi nu am fi avut acces decât la un internet din ăsta de tip naţional precum au chinezii sau nord-coreeni din ăștia nomenclaturişti. În sensul în care aveam doar informaţii despre Ceauşescu, ar fi fost o frustrare teribilă asta", a spus, luni seară, Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel