Radu Banciu, ironic la adresa ministrului Transporturilor privind Autostrada Unirii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Radu Banciu: Cine mai ține minte ce spune un escroc azi aproapo de infrastructura românească în 7 ani?
Radu Banciu: Cine mai ține minte ce spune un escroc azi aproapo de infrastructura românească în 7 ani?
Radu Banciu a comentat, în ediția de joi a emisiunii Lumea lui Banciu de la B1, declarația ministrului Transportului, Lucian Bode, referitoare la finalizată Autostrada Unirii, cu traseul Ungheni – Iași – Târgu Mureș în 2027.

”2027 e dincolo de galaxia noastră. 2027 e acolo unde nu se mai vede, unde n-a ajuns niciodată omul cu mintea. 2027 e pentru România de azi un fel de 3519. Cam ce telefoane mobile vor exista, ce soft de iOS va fi?

Ministrul Transporturilor putea să spună că „noi facem lucrurile ca lumea, nu ca americanii sau francezii, care toarnă câte o autostradă pe săptămână; pe noi ne interesează lucrul bine făcut, cum foarte bine spunea și președintele țării; deci o s-o terminăm peste 2500 de ani”.

Deci cum să spui despre 2027, când până atunci sunt nenumărate seturi de alegeri? Cum poți să-ți permiți să spui tu asta, când nu s-au născut încă familiile de castori care ne vor opri?

Deci tu ești ministrul Transporturilor, te uiți unde vrei tu, la ce punct cardinal vrei tu. Iei manualul de istorie. Nu există nicio filă.... Cum zicea Țiriac pe vremuri: ”eu am făcut o treabă, mă; o pagină din istoria economică a Germaniei e scrisă de mine”.

Deci te uiți în istoria transpoturilor, construcțiilor, în general a infrastructurii din România în ultimi 30 de ani. Sunt numai pagini goale, cu reclame. Reclame la ceaiuri, reclame la pepeni, la manichiură și la pedichiură. Nu e nimic”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu:  Cum a ajuns ministrul Transporturilor la concluzia că Autostrada Unirii va fi gata în 2027

”Nu puteai să zici 2021, că-ți dădea cineva în cap. Te ținea minte, dracu, până la anul. Nu puteai să spui 2022, că ai nevoie de niște mandate, trebuie să te desfășori un pic. Până în 2022 de-abia dacă poți să-ți fac o vilă. Cât poți să furi până în 2023? De-abia ți-ai făcut o vilă în 2022 repet, ai copii, ai rude, îi mai trimiți pe ăia la studii în Anglia, în Elveția. 2023 e an de restriște, când furi din buzunarul statului abia din 2020.

2024 nu sună foarte bine că e an electoral, e așa, prea pe linia principală. Toată lumea ține minte 2024. Ei bine, după 2025 începi să ieși un pic în larg, ajungem să ne ciocnim de proștii ăia doi de la BNR, care ne pun placa aia cu ”intrăm în Euro”. Deci ne trebuie o zodie din asta inaccesibilă. Dacă are măcar o latitudine din asta de 7 ani distanță... 7 ani te scoate și din cimitir.

Cine mai ține minte, în afară de noi, ce spune un escroc azi aproapo de infrastructura românească în 7 ani? Nimeni!”, a concluzionat jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel