Radu Preda: Liderii din Parlament, discuţii aprinse. Nu am ajuns la o concluzie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parlament
Parlament
Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat miercuri că în cadrul şedinţei Comitetului liderilor discuţiile au fost 'destul de aprinse', fără să se ajungă la o concluzie în ceea ce priveşte repartizarea funcţiilor din Biroul permanent.

'În discuţiile pe care le-am avut în Comitetul liderilor, poziţia noastră a fost că grupul ALDE este reprezentat, începând de ieri, de persoana preşedintelui Senatului care a fost ales, Teodor Meleşcanu. Nu am ajuns la o concluzie, am avut discuţii destul de aprinse acolo. Rămâne să vedem ulterior cum anume împărţim aceste funcţii. La Biroul permanent vom prezenta ponderea', a spus Radu Preda, într-o declaraţie susţinută în plenul Senatului.

Totodată, acesta a precizat că în prezent PSD are 68 de senatori, ocupând şapte funcţii în Biroul permanent, PNL are 25, cu trei funcţii în Bp, USR are 13 senatori, ocupând o funcţie în conducerea Senatului, în timp ce ALDE, cu 14 senatori, şi UDMR, cu nouă senatori, ocupă de asemenea câte o funcţie în Bp.

Şedinţa de plen a Senatului, întreruptă

Şedinţa de plen a Senatului a fost întreruptă miercuri, după ce reprezentanţii USR, ALDE şi PNL au precizat că în urma alegerii unui nou preşedinte al acestei Camere este necesară şi o negociere privind repartizarea celorlalte funcţii din Biroul permanent.

'În urmă cu o săptămână la Biroul permanent, care a fost ales într-o formulă provizorie, s-a convenit ca în această săptămână să se reia discuţia după alegerea preşedintelui, pentru configurarea Biroului permanent. De altfel, art. 26 alin. 1 din Regulamentul Senatului vorbeşte foarte clar despre acest lucru: propunerea de repartizare a funcţiilor din Biroul permanent se stabileşte după alegerea preşedintelui, respectând configuraţia politică a Senatului, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor. Configuraţia politică s-a schimbat şi ponderea grupurilor s-a schimbat. Dvs, ieri, colegii din PSD, aţi făcut un gest execrabil şi aţi făcut alegerea unui membru din grupul ALDE, în condiţiile în care grupul ALDE a avut propria propunere, încălcând Regulamentul', a spus Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) în plen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel