Rafila, despre Tătaru: La Ministerul Sănătății e doar o excepție... în rest, o echipă de amatori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: medichub
Foto: medichub
Candidatul PSD la Camera Deputaților, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit despre ministrul Nelu Tătaru și despre problemele de la Ministerul Sănătății. 

Invitat la Digi24, Alexandru Rafila a vorbit despre ministrul Nelu Tătaru și despre problemele de la Ministerul Sănătății.

Profesorul Alexandru Rafila a zis că la Ministerul Sănătății este doar o echipă de amatori, cu maximum două excepții.

„Dacă PSD era la guvernare, lucrurile ar fi arătat mai bine cu o singură condiție: la Ministerul Sănătății să fie o echipă profesionistă. Din păcate, cu excepția domnului profesor Moldovan și a încă unui coleg de-ai dânsului, este o echipă de amatori care nu cunosc sistemul de sănătate, nu cunosc sistemul de sănătate public și vor să reformeze. Lucrul ăsta mi se pare incredibil, atunci când nu cunoști ceva, să încerci să îl reformezi.

Rezultatul este cel pe care îl vedeți dumneavoastră și direcțiile de sănătate publică ce sunt coordonate direct de ministrul Sănătății, ar trebui să fie coordonate, foarte clar, de Institutul Național de Sănătate Publică, care are expertiza tehnică și ar putea să uniformizeze procedurile la nivelul direcțiilor de sănătate publică. Atunci, probabil, inclusiv prin profesionalizarea conducerii acestor direcții, s-ar putea ajunge la o performanță mai bună care ar duce și la acces mai mare la testare, dar și la întreruperea lanțului transmiterii. Mie mi se pare incredibil că acest lucru nu s-a întâmplat timp de șase luni.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel