Rafila SPULBERĂ o controversă virală! ”NICIO DOVADĂ”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila a răspuns la una dintre cele mai controversate întrebări cu privire la vaccinul antigripal și infecția cu SARS-CoV-2. 

Profesorul Alexandru Rafila, aflat în direct la DC News și DC News TV a fost întrebat ce implică vaccinarea antigripală în raport cu Covid-19, în contextul în care s-a vehiculat faptul că ar putea apărea forme grave și că nu se cunosc toate interferențele dintre Covid-19 și virusul gripal. 

”În primul rând, vaccinul antigripal este un vaccin care în forma injectabilă este subunitară, adică conține doar fragmente din virusul viu. Sau, în forma pulverizată, care conține o formă atenuantă a virusului și care nu produce îmbolnăviri. Gripa în vară a circulat în emisfera sudică. Acolo s-au administrat numeroase vaccinuri gripale. Au existat cazuri de infecție cu noul coronavirus și nu s-a publicat nimic legat de existența unor astfel de interferențe virale și a unor probleme legate de pericolul pe care ar putea să îl creeze administrarea vaccinului gripal în cazul unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Deci nu există niciun fel de evidență, nicio dovadă, nu are niciun fel de legătură. Dimpotrivă, știm că infecția virală poate să producă forme grave, știm că infecția cu noul coronavirus produce forme grave, complicate, la numeroase persoane care au diverse boli cronice, mai ales, și atunci ce facem, punem aceste două riscuri majore sau protejăm persoanele prin vaccinarea antigripală și încercăm să prevenim infecția cu noul coronavirus”, a declarat medicul Alexandru Rafila. 

VEZI MAI MULTE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel