RAFO Oneşti a fost cumpărat de  Gruia Stoica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a achiziţionat cu 6 mil. dolari plus TVA platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti, în cadrul unei licitaţii coordonată de CITR, principalul jucător al pieţei de insolvenţă din România.    

“Tranzacţia de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Oneşti, în cadrul procedurii de insolvenţă, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, transmit reprezentanţii companiei.

Activitatea Roserv Oil, societate nou-înfiinţată în cadrul Grampet, se concentrază pe segmentul de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi pe depozite pentru produse petroliere, la nivel naţional.

Compania urmează să demareze în perioada imediat următoare un proces de evaluare a instalaţiilor existente pe platforma de la Oneşti şi vrea să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime pentru a pune în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă.

În prima fază a proiectului, care implică activele tranzacţionate, platforma ar putea genera peste 200 de locuri de muncă, iar pe termen lung cel puţin 600 de locuri de muncă, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel