Răsturnare de situaţie cu cei care votează seara. Darie Cristea: E cu totul atipic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sociologul Darie Cristea a vorbit, la DC News, despre o răsturnare de situaţie în ceea ce priveşte tradiţia potrivit căreia seara ies la vot tinerii. 

Sociologul Darie Cristea a declarat, la DC News, că actualul context al pandemiei ar putea să fi schimbat structura votului pe vârste, în funcţie de ora la care oamenii merg la urne. Sociologul a declarat că, având în vedere că e pandemie iar mulţi vor să evite aglomeraţia, e posibil ca mulţi dintre tineri, cei care în mod normal ar fi ieşit seara la vot,  să fi mers deja de dimineaţă la urne. Astfel, schimbările care s-au produs de multe ori cu puţin timp înaintea închiderii urnelor, urmare a faptului că tinerii care voteză preponderent cu partidele de dreapta ies seara la vot, s-ar putea să nu se mai producă de data aceasta.

"În actualul context al pandemiei, orice om care avea ‚capacitatea’ de a se trezi de dimineaţă avea tot interesul să meargă atunci să voteze, dacă era motivat, în ideea că poate evită o eventuală coadă, ştiut fiind că la noi la vot a fost întotdeauna coadă.

Într-un context precum cel de astăzi, o astfel de coadă este cât se poate de deranjantă mai ales că iese cumva din prescripţiile autorităţilor pentru impunerea unor măsuri care trebuie să ne asigure sănătatea. Deci era de aşteptat ca inclusiv oameni mai tineri să meargă la vot de dimineaţă dacă pot să-şi facă programul în aşa fel. Dar probabil că aceşti votanţi se pierd pentru restul zilei, de exemplu pentru seară când ştim că apăreau votanţii mai tineri. E un context cu totul atipic", a declarat Darie Cristea.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel