Urmărește emisiunea live
Război comercial, conflict SUA-China. Trump - Xi, discuție telefonică
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Donald Trump și Xi Jinping
Donald Trump și Xi Jinping
Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că a avut o "discuţie bună" cu omologul său chinez Xi Jinping, cu o atenţie specială acordată schimburilor comerciale, relatează dpa.

Discuţia telefonică vine în contextul înrăutăţirii disputei comerciale între cele două ţări, cele mai mari economii ale lumii.

"Tocmai am avut o discuţie lungă şi foarte bună cu preşedintele chinez Xi Jinping. Am discutat despre multe subiecte, cu un accent special pe comerţ", a scris Trump pe contul său de Twitter.

"Discuţiile avansează bine, fiind programate întâlniri la (summitul) G20 din Argentina. Am avut de asemenea discuţii bune cu Coreea de Nord!", a mai precizat liderul de la Casa Albă.

Cei doi lideri ar urma să se întâlnească la summitul G20 care va avea loc la Buenos Aires, la 30 noiembrie - 1 decembrie.

De partea cealaltă, preşedintele Xi Jinping şi-a exprimat speranţa că China şi SUA vor putea să promoveze o relaţie solidă şi sănătoasă, conform mass-media de stat, citate de Reuters.

China şi SUA sunt blocate într-un război comercial tot mai intens, iar fiecare din cele două ţări a impus deja tarife asupra unora dintre importurile celeilalte, ceea ce a declanşat îngrijorări privind efectele asupra economiei mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel