Real Madrid se opune disputării meciului Villarreal - Atletico Madrid la Miami
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Real Madrid a transmis o scrisoare Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) în care contestă planul Ligii profesioniste spaniole (La Liga) de a programa meciul Villarreal - Atletico Madrid la Miami, relatează Reuters. Clubul madrilen argumentează că disputarea meciului din La Liga în SUA ar afecta integritatea şi corectitudinea competiţiei.

La Liga a semnat în 2018 un contract pe 15 ani cu compania de divertisment Relevent, pentru promovarea fotbalului spaniol în America de Nord, inclusiv prin disputarea unui meci de campionat pe sezon pe continentul nord-american.

În ianuarie, meciul Girona - FC Barcelona, care trebuia să aibă loc la Miami, nu s-a mai disputat, după ce clubul catalan şi-a retras propunerea din cauza lipsei de susţinere instituţională.

La Liga a decis ca meciul Villarreal - Atletico Madrid din 6 decembrie să aibă loc la Miami, deşi preşedintele RFEF, Luis Rubiales, care trebuie să aprobe organizarea partidei, continuă să se opună disputării meciurilor de campionat în străinătate.

RFEF a anunţat luni că Supercupa Spaniei va fi găzduită în ianuarie 2020 de Arabia Saudită într-un format de Final Four, dar Rubiales a precizat că nicio altă competiţie nu se va disputa în afara ţării.

Doar Supercupa poate părăsi Spania, meciurile de campionat nu vor avea loc peste graniţe, a spus Rubiales.

O instanţă comercială din Madrid va audia plângerea La Liga împotriva opoziţiei RFEF de a disputa meciuri de campionat în străinătate.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel