Realitate sau joc? Cum arată Unreal Engine 5 pe PlayStation 5
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Epic Games a anunțat astăzi următoarea versiune a motorului său, noul Unreal Engine 5, prin intermediul unui demo extraordinar, pe PlayStation 5.

Epic Games a anunțat astăzi următoarea versiune a motorului său, noul Unreal Engine 5, prin intermediul unui demo extraordinar, pe PlayStation 5, conform The Verge. Epic a transmis că demo-ul demonstrează ce poate face noua generație de console, odată ce dezvoltatorii au acces deplin la uneltele de creație precum UE5 și odată ce pot folosi până la maxim PS5 și Xbox Series X.

„Grafica vorbește de la sine. Epic întotdeauna a ridicat ștacheta a ceea ce poate fi posibil de realizat", a spus CEO-ul Tim Sweeny. „Obiectivul nostru nu este doar să aducem mai multe funcții pentru dezvoltatori. Cea mai mare problemă a dezvoltării de jocuri din acest moment este că construirea jocurilor de calitate durează extrem de mult și costă pe măsură. Așadar, vrem ca viețile dezvoltatorilor să fie mai ușoare și mai productive".

Calitate vizuală incredibilă

 (w670)

Pentru a demonstra de ce este în stare Unreal 5, Epic a pus laolaltă un demo care rulează pe versiunea de dezvoltare a PS5. Rezultatele arată o calitate vizuală incredibilă, combinând detaliile și iluminarea fotorealistă pe care Epic le promit dezvoltatorilor.

Directorul de tehnologie din cadrul Epic Games, Kim Liberi, a spus că „consolele din noua generație deja vor oferi consumatorilor un salt cuantic, iar UE5 este un alt salt pe deasupra saltului inițial".

Jocurile vor arăta așa, dar într-un an, doi

În opinia lui Liberi, dezvoltatorii pot ajunge la o astfel de grafică în cadrul unui joc întreg cu ajutorul UE5 și a consolelor PS5 și Xbox Series X, nu doar în demonstrații super-optimizate. Însă, oamenii trebuie să aștepte, fiindcă jocurile de o asemenea fidelitate nu pot apărea în primul an de la apariția consolelor next-gen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel