21 ian, 15:09
Recomandări pentru cei care și-au propus să slăbească în 2021
Anca Alungulesei, terapeut nutrițional, recomandă câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în acest an.
Dietă în 2021 / Foto Pexels

Invitată la „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, Anca Alungulesei recomandă câteva reguli de bază pentru cei care își propun să slăbească în 2021.

Prima regulă de bază pentru cei care vor să reducă cantitatea de grăsime din organism, dar nu și masa musculară este să scadă cantitatea de carbohidrați din alimentație: paste, orez, cartofi, făinoase, fructe și legume cu indice glicemic mare, etc., dar să crească cantitatea de grăsimi sănătoase.

A doua regulă importantă într-o dietă de slăbire este aceea de a renunța la gustările dintre mese sau să alegem ingrediente sănătoase care aduc și un aport de beneficii organismului, precum nucile, alunele, dar cu măsură.

O altă regulă este alegerea fructelor pe care le consumăm zilnic pentru aportul de vitamine. Exemple de fructe bogate în antioxidanți ar fi citricele, fructele de pădure, fructele mici, colorate și mai puțin dulci. Fructele nu sunt recomandate a fi consumate după masă, notează a1.ro.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri