Redeschidere mine. Ministerul Economiei: România, pusă pe o poziție extrem de competitivă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Redeschidere mina
Redeschidere mina
"În urmă cu aproximativ o lună vă anunțam despre faptul că primele 3 galerii de mină au fost redeschise, în premieră după 1989. Astăzi, vă prezentăm evoluțiile perimetrului de la Jolotca, acolo unde mai sunt alte 3 galerii ce urmează a fi redeschise. În acest perimetru se află metale rare, care vor putea situa România pe o poziție extrem de competitivă în ceea ce privește producția de baterii și super-conductori", transmite Ministerul Economiei.

În data de 15 iulie 2019 s-a finalizat eliberarea accesului în galeria nr. 20 din cadrul proiectului minier Jolotca. Este a 4-a galerie eliberată în acest perimetru într-un interval de 60 zile, urmând a se efectua lucrările de eliberare a încă 2 galerii. Eliberarea gurilor de acces în subteran va încheia această etapă, urmând să fie efectuat auditul privind siguranța minieră, de către INSEMEX Petroșani, apoi operaționalizarea lucrărilor de subteran în conformitate cu cele mai înalte standarde privind siguranța minieră.

Estimăm că până la sfârșitul anului 2019, galeriile din perimetrul Jolotca vor deveni complet operaționale, urmând a se trece la programul de cuantificare cantitativă și calitativă a rezervelor,obținerea tuturor datelor tehnico-economice necesare întocmirii Studiului de Fezabilitate pentru inițierea, de către ANRM a procedurilor în vederea obținerii licenței de exploatare.

Societatea Radioactiv Măgurele, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, dorește să multumească cetățenilor din localitatea Jolotca, care au facilitat accesul la galerii și au sprijinit compania în toate demersurile referitor la această activitate, transmite Ministerul Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel