Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
13 noi 2019 / 10:58
Regatul Unit trebuie să numească un comisar european, consideră Franţa
Regatul Unit trebuie să numească un comisar european în viitoarea echipă condusă de germanca Ursula von der Leyen, chiar dacă Brexit-ul este programat pentru 31 ianuarie 2020, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, informează AFP, scrie Agerpres.

"Nu este o chestiune de apreciere, ci o chestiune de legislaţie", a afirmat Amelie de Montchalin la postul francez Public Senat. "Dacă Regatul Unit este membru al Uniunii Europene, cum este la acest stadiu deoarece Brexit-ul nu a avut încă loc, legislaţia europeană spune că este nevoie de un comisar britanic (...) Legislaţia trebuie respectată", a declarat ea.

Bruxellesul i-a cerut din nou marţi Londrei să numească un candidat britanic, sperând la un răspuns "înainte de sfârşitul săptămânii".

Regatul Unit ar fi trebuit să iasă din Uniunea Europeană (UE) la sfârşitul lui martie, însă, în lipsa unei majorităţi în Camera Comunelor pentru acordul de retragere negociat cu UE, Brexit-ul a fost amânat deja de trei ori. Noua dată a divorţului este acum fixată pentru 31 ianuarie 2020.

Premierul britanic Boris Johnson, care între timp a decis organizarea de noi alegeri la 12 decembrie, pare să nu audă cererea Bruxellesului, temându-se că numirea unui comisar ar alimenta dubii cu privire la dorinţa lui de a retrage Regatul Unit din UE, în plină campanie electorală.

Dacă Londra ar decide în final să numească un candidat pentru funcţia de comisar european, teoretic doar pentru câteva săptămâni, el ar trebui de asemenea să fie aprobat de Parlamentul European.

Cu toate acestea, în UE este deja în curs o dezbatere juridică pentru a se decide dacă noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen ar putea începe să funcţioneze fără un comisar britanic.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri