Reglementare prețuri la energie. FENOMEN BIZAR. Bogdan Badea: Cine a câștigat și cine a pierdut?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Curent electric
Curent electric
Bogdan BADEA, Director General Hidroelectrica, a explicat în cadrul dezbaterii “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“, organizată de DC MEDIA GROUP, de ce s-a revenit la piața concurențială la energie. 

Bogdan BADEA, Director General Hidroelectrica, a explicat în exclusivitate la DC NEWS TV cum au pierdut consumatorii după reglementarea prețurilor la energie și de ce s-a cerut revenirea la piața concurențială. 

”Noi am susținut revenirea la piața concurențială cât mai repede și asta pentru că am constatat un fenomen destul de bizar și anume că prețul reglementat la energie, deși trebuia să fie în favoarea consumatorilor, era în multe situații mult mai mare decât piața concurențială și atunci ne-m întrebat care a fost sensul. Cine a câștigat și cine a pierdut din această reglementare? Am încercat să arătăm tuturor decidenților că banii pe care producătorii i-au plătit, pentru că ei au suportat această reglementare, nu au ajuns în buzunarele consumatorilor finali. De la Hidroelectrica, prin reglementare pleacă energie undeva la 111 lei, a fost și la 104 lei, iar la consumatorul final ajunge la 270-280, depinde de zona de reglementare. Această revenire a fost cumva în beneficiul unor participanți la piață, nicidecum în beneficiul consumatorilor”, a declarat Bogdan BADEA, Director General Hidroelectrica. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel