Regula fermoarului, SOLUŢIA pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Titi Aur: Problemă gravă, șoferii nici măcar nu știu că ar trebui să știe ASTA
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cum s-ar putea rezolva problema ambuteiajelor de pe Valea Prahovei. 

"Regula fermoarului face referire la momentul când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă. Acolo apar coloanele. În toată lumea civilizată, iar în Germania este şi parte din legislaţie, se ştie că în astfel de situaţii vine o maşină din stânga şi una din dreapta, alternativ. Conform regulii de prioritate, unii ar trebui să stea, unii să treacă. Dar nu ar trebui să se întâmple aşa. Problema e că atunci când apare buna intenţie, nu se ştie regula. 

Iată un exemplu. Mergem pe trei benzi în aceeaşi direcţie sau pe 2 benzi în aceeaşi direcţie pe autostradă, se întâmplă ceva pe una din benzi şi se fac cozi de 7 kilometri. Ne gândim că poate e un accident, sau că s-a întâmplat ceva. Este doar lipsă de educaţie, pentru că ajungi în locul acela şi nu e nimic, e doar drumul mai îngust. 

Dacă regula fermoarului ar însemna în capul fiecărui şofer, s-ar încetini foarte puţin sau deloc în trafic. Asta se poate face şi la 130 de km/h. Nu trebuie să opreşti, să înjuri, să blochezi traficul. Se întâmplă şi pe Valea Prahovei, dar şi în alte locuri unde sunt ambuteiaje des. Suntem tentaţi de multe ori să spunem că nu avem străzi, nu avem autostrăzi, de asta stăm. Dar nu ne gândim dacă noi, şoferii, suntem educaţi. 

Problema e şi mai gravă. Şoferii nici măcar nu ştiu că trebuie să ştie asta. Că atunci ar zice că vor să înveţe!", a spus Titi Aur în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel