Reguli pentru plantarea pomilor. Prof. Dr. Florin Stănică, unde se greșește: Multă lume face asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Prof. dr. Florin Stănică, profesor la Facultatea de Horticultură și prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a vorbit despre regulile ce trebuie respectate când vine vorba de plantarea pomilor. Ce greșeală se face des.

"Transportul pomilor de la pepiniere sau de la magazine trebuie făcut în automobile închise. Multă lume pune pomii pe portbagaj, cu rădăcinile în faţă şi goneşte cu maşina cu 100 de kilometri pe oră ca să ajungă repede să îi planteze. Ori asta duce la deshidratarea rădăcinilor sau îngheţarea lor atunci când afară este frig. Rădăcinile pomilor trebuie în permanență păstrate într-un mediu umed, nisip sau perlit pentru a nu se deshidrata.

Pentru a respecta această condiție, înainte de plantare, pomii trebuie ţinuţi cu rădăcinile în apă măcar 24 de ore; ideal ar fi 48 de ore! În momentul plantării, trebuie verificat ca rădăcinile să nu fie rupte. Dacă este necesar, se scurtează rădăcinile rupte, cele mucegăite sau cele care au mici probleme. O rădăcină sănătoasă în secțiune trebuie să aibă o culoare albă sidefie şi să fie turgescentă", a explicat prof. dr. Florin Stănică pentru DCNews.

Vezi și: Când se plantează pomii fructiferi. Care este temperatura optimă. Prof. dr. Florin Stănică, explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel