Urmărește emisiunea live
Relansare economică. Elena Cristian: Evenimentul nu a reuşit. Oamenii de afaceri plecau, lipsesc multe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a făcut o analiză fulger a evenimentului în care a fost prezentat Planul de Relansare Economică şi a afirmat că acesta nu a fost nici pe departe unul reuşit. 

"Vin după 2 ore de relaxare la umbra unui arţar japonez în curtea Clubului Diplomatic. Am aţipit de câteva ori, m-am trezit, linişte, bine, frumos, scaune goale, atmosferă de relaxare. Chiar mulţumesc Guvernului Orban că mi-a dat prilejul să mă relaxez în această zi caniculară. Nu a fost o acţiune reuşită, dar poate nu despre asta ar trebui să fie vorba. Poate că nu se pricep la organizare, poate dl Dancă nu e cel mai bun moderator, poate lucrurile nu au ieşit cum trebuie din punct de vedere al organizării, dar eu nu vreau să fiu cârcotaşă cu acest program. Era nevoie de un astfel de program, însă era nevoie de un plan de repornire a economie. Am vorbit cu câţiva oameni de afaceri, au fost foarte puţini şi plecau înainte de terminarea evenimentului. Mi-au spus că îl văd doar ca pe un program electoral. Mi-au spus că lipsesc foarte multe dintre măsurile care ar trebui luate în această perioadă, că în timp ce companii se închid, Guvernul ia măsuri pe zece ani, vor să facă investiţii pe termen lung şi nu privesc la realitatea momentului.", a declarat Elena Cristian la Antena 3. 

Ce a uitat Cîţu în discurs

"La un moment dat, calculam kilometrii de autostradă promişi, şi erau vreo 8000. Spuneam eu atunci că putem face autostradă şi printre blocuri. Acum, cu încă 3000 de la Guvernul Orban, ajungem să traversăm şi Bulgaria, ajungem în Grecia şi mai facem şi pe la vecini, că mai au şi ei nevoie. Nu cred că în acest moment aşa trebuia să se facă treaba. Vreau să amintesc de o remarcă a lui Florin Cîţu care mi-a plăcut foarte mult. El şi-a încheiat discursul astfel: După 30 de ani de discursuri populiste, a venit momentul să reclădim România. Se pare că a uitat că mulţi dintre membrii Guvernului au trecut pe aici de foarte multe ori, au mai făcut proiecte de multe ori", a mai spus jurnalista. 

Creşterea pensiilor, esenţială

"Ce lipseşte din program? Obiectivele, timing-ul şi sursele de finanţare. A spune buget nu este sursă de finanţare. Eu cred că ar trebui şi investiţii, şi creşteri de pensii. Marile economii ale lumii au gândit să relanseze economia în această perioadă prin stimularea consumului. Este singura modalitate prin care poţi să reporneşti economia într-o perioadă în care producţia stagnează. Stimularea consumului este o variantă. Cred că ar trebui câte o bucăţică din fiecare. Şi investiţii, şi pensii, care sunt foarte mici. Nu există bani pentru acea majorarea de 40 la sută, dar trebuie stimulat şi consumul. Doar stimularea investiţiilor nu are cum să ajute economia României, care este sută la sută dependentă de alte economii", a conchis Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel