Relansarea vieții publice și modernizarea Lugojului. Potenţialul cultural şi educaţional, susţinut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Într-un cadru de întrunire larg, cuprinzând profesioniști din educația universitară și preuniversitară, dar și cunoscuți oameni de cultură timișeni, în această dimineață s-a desfășurat la Lugoj dezbaterea despre „Relansarea vieții publice și modernizarea Lugojului prin preocupări concertate către susținerea potențialului cultural și educațional al municipiului Lugoj”. 

Dezbaterea a fost organizată de către deputatul liberal Gabriel Marilen Pirtea, alături de primarul Municipiului Lugoj, Claudiu Buciu.

Deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea a subliniat în deschiderea dezbaterii: „În ultimele săptămâni am dialogat cu domnul Buciu Alexandru Claudiu, noul primar al Lugojului, care susține ideea unei necesare relansări a orașului prin mijloacele „calde” ale educației și culturii.

Cred că aceasta este una dintre cele mai importante resurse ale Lugojului, căci municipiul de pe Timiș este binecunoscut ca un centru al culturii și educației bănățene, al cărui potențial merită susținut, mai ales că, din păcate, ultimii ani au fost dominați de stagnare și blazare.

Mă simt onorat să întâlnesc astăzi, aici, mulți dintre oamenii de valoare din Lugoj, manageri ai școlilor lugojene, oamenii ai culturii muzicale lugojene, istorici sau manageri culturali, dar și mulți alți specialiști ai educației și culturii. Cu ajutorul noului primar, al noului consiliu local și al noului consiliu județean, dar și cu implicarea Ministerului Culturii, mai ales după formarea viitorul guvern liberal, care se va constitui după alegerile din 6 decembrie 2020, dar și cu implicarea dumneavoastră, a principalilor oameni de cultură, artă, litere și muzică, a dascălilor lugojeni, cu siguranță vom relansa și vom dezvolta Timișul cultural și educațional, prin fructificarea potențialului semnificativ al Lugojului, un centru reprezentativ al culturii central-europene.

Liberalii din Timiș formează o echipă puternică, perseverentă, cu oameni care aduc plus-valoare, care se vor concentra asupra nevoilor Lugojului. Dintre ei, sunt prezenți la această dezbatere, dând curs invitației mele, promițând astfel că se vor implica pentru viitorul cultural al acestui oraș, personalități precum Excelența Sa, domnul ambasador Vasile Popovici, domnul Marin Popescu, Inspector Școlar General al ISJ Timiș,  domnul profesor Sorin Predescu, dar și alți oameni de cultură și educație din Lugoj și din regiunea de vest a țării.

Reușim împreună, cu siguranță, cu încredere și cu deschidere către valorile autentice, pentru Timișul european!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel