Remus Borza a readus „Cerbul de Aur” la Brașov - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Cerbul de Aur - Golden Stag
Foto Facebook / Cerbul de Aur - Golden Stag
Cu o istorie zbuciumată, marcată de mai multe perioade de pauză, Festivalul „Cerbul de Aur” revine în Piaţa Sfatului din Brașov. Momentul este special, fiind vorba și de un an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului. O contribuție importantă a avut-o și Remus Borza, deputat independent. 

„Cerbul de Aur" a debutat în 1968 la actualul Teatru Sică Alexandrescu din Braşov şi a avut 17 ediţii, devenind cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov. Iată că, după o absență de nouă ani, „Cerbul de Aur" va avea loc la Braşov, în perioada 29 august - 2 septembrie 2018.

Deputatul independent Remus Borza și-a dorit ca „Cerbul de Aur" să revină la Brașov, dorința sa transformându-se într-un obiectiv îndeplinit. „Nu am intrat în politică la 23 de ani, ci la 45, după ce mi-am făcut un rost. Și așa ar trebui să se intre în politică. În campania electorală din 2016 m-am angajat să fac trei lucruri: să aducem Cerbul de Aur înapoi la Brașov, să avem aeroportul de la Ghimbav, la care se lucrează de zor, și să se construiască autostrada Comarnic – Brașov, care a devenit o prioritate a Guvernului. În anul Centenarului, într-o ediție jubiliară, Festivalul „Cerbul de Aur" revine la Brașov, după o absență de nouă ani. Este un festival identitar Brașovului, după cum e Festivalul Internațional de Teatru al Sibiului sau UNTOLD al Clujului", a declarat Remus Borza.

„În februarie 2017, eram la masă cu viceprimarul Brașovului, Mihai Costel, căruia i-am spus că ar fi cazul să reluăm „Cerbul de Aur". A fost de acord, moment în care am sunat-o pe Irina Radu, președinte director general al Televiziunii Române, o bună prietenă și un profesionist. Irina a răspuns afirmativ propunerii noastre și la două săptămâni a venit la Brașov, unde, împreună cu primarul George Scripcaru, s-au convenit parametrii parteneriatului dintre televiziunea publică și Primăria Brașov. Ulterior, parteneriatul s-a extins prin cooptarea Consiliului Județean și a Ministerului Culturii. În 2017 nu s-a putut face pentru că festivalul nu fusese prins nici în bugetul Primăriei, nici al televiziunii. Atunci am convenit să reluăm festivalul în 2018, după 50 de ani de la prima ediție și în anul Centenarului Marii Uniri.

Sunt persoane ale căror merite trebuie recunoscute. Din păcate, după cum se întâmplă și în politică, contează cine taie panglica, nu cine a pus cărămida. Cerbul de Aur, ediția jubiliară, se face și datorită doamnei Irina Radu, a viceprimarului Mihai Costel și a subsemnatului", a spus deputatul.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor artiști precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, James Brown, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii. Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur" a devenit un brand naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel