Renunțare la găzduirea EURO 2021 - Poziția oficială FRF
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
FRF a comunicat UEFA disponibilitatea de a rămâne în proiectul pentru Campionatul European, care a fost mutat în 2021.

Federaţia Română de Fotbal a trimis asigurări către UEFA că meciurile de la Campionatul European, mutat în 2021, se vor desfăşura conform planului. FRF spune că a iniţiat consultări cu Primăria Capitalei şi Guvernul României, iar ambele instituţii şi-au păstrat interesul pentru găzduirea celor patru meciuri de la Campionatul European.

Este evident pentru toţi cei implicaţi că această amânare va aduce unele costuri suplimentare şi un volum de muncă important pentru adaptarea planurilor de pregătire a turneului, dar este unanim acceptat că sănătatea publică, siguranţa suporterilor şi a jucătorilor sunt mai presus de orice cost financiar", arată FRF într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, Guvernul garantează că amânarea turneului final din cauza pandemiei de coronavirus nu va afecta continuarea investiţiilor în infrastructură, care sunt deja în derulare.

Campionatul European ar fi trebuit să aibă loc în această vară, însă s-a propus mutarea acestuia în 2021, în intervalul 11 iunie-11 iulie. Bucureştiul va găzdui patru partide, trei din grupe şi unul din optimi, pe Arena Naţională. În perioada următoare, vor avea noi consultări între părţile implicate în legătură cu tranziţia spre EURO 2021 şi actualizarea planurilor de pregătire pentru găzduirea meciurilor la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel