Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Stiri
 
27 sep, 18:56
Represiune NIMICITOARE în Belarus. Arestări în masă și gaze lacrimogene
în al șaptelea weekend de proteste din Belarus, autoritățile au recurs la represiuni masive pentru a dispersa pe protestatari.

În timp ce zeci de oameni s-au adunat din nou în centrul orașului Minsk, poliția din Belarus a efectuat arestări în masă cerând liderului Alexander Lukașenko să demisioneze. Peste 50 de persoane au fost reținute duminică, au declarat mai mulți participanți la represiune. Imagini video au arătat că poliția pulverizează un iritant direct pe fețele protestatarilor dintr-un oraș.

A fost cea de-a 50-a zi de proteste după disputatul vot prezidențial din august. La începutul acestei săptămâni, Alexandr Lukașenko și-a organizat investirea în funcție în condiții secrete, de maximă securitate. Comisia electorală declară că Lukașenko a câștigat al șaselea mandat cu peste 80% din voturi. Mai multe țări din UE și SUA spun că nu îl recunosc pe Lukașenko drept președintele legitim al Belarusului.

 

Poliția și-a asumat utilizarea gazelor lacrimogene

 

Polițiștii au recunoscut că folosesc gaze lacrimogene și grenade de asomare pentru a dispersa ceea ce ei numesc „protestatari neascultători”, duminică în orașul de est Gomel, potrivit BBC.

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri