Republica Moldova, alegeri. Mesaj din partea Rusiei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Votare
Votare
Rusia nu va susţine pe nimeni la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, preconizate să aibă loc la 24 februarie 2019, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, subliniind că totuşi partea rusă are anumite aşteptări de la acest scrutin.

'Poziţia oficială a Moscovei este ca soarta acestor alegeri să fie decisă de cetăţenii Republicii Moldova în cadrul unui scrutin liber şi corect. Noi nu vom susţine pe nimeni. Vreau să menţionez că noi avem aşteptări în sensul ca în urma acestor alegeri relaţiile bilaterale (moldo-ruse) să se aprofundeze', a spus Maria Zaharova în cadrul unei videoconferinţe Chişinău-Tbilisi-Tallin-Moscova, organizată de către agenţia de presă Sputnik, informează portalul Deschide.md. 

Întrebată de poziţia Moscovei faţă de intenţia autorităţilor din Republica Moldova de a introduce sintagma 'integrare europeană' în Constituţie ca vector strategic de dezvoltare a republicii, Zaharova a afirmat că Rusia nu este împotrivă. 'Această întrebare ar trebui să fie acordată politicienilor care elaborează aceste legi. Noi nu avem nimic împotrivă, noi am mai spus şi anterior că nu ne opunem oricărui proces de integrare. Important este să fie dezvoltate toate pârghiile de conlucrare între ţări. Nu trebuie să fiţi prieteni cu cineva contra cuiva. Noi tot dezvoltăm procese integraţioniste cu BRICS' ( Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse. 

Despre dialogul dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova

Despre relaţiile dintre Chişinău şi Moscova, Zaharova a declarat că dialogul dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova este complicat de situaţia politică internă din Republica Moldova, potrivit TASS. Situaţia politică internă din Republica Moldova şi politica UE faţă de această ţară complică dialogul dintre Moscova şi Chişinău, a subliniat ea, conform agenţiei de presă menţionate. 

Ea şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la procesele şi declaraţiile politice contradictorii pe care le fac autorităţile Republicii Moldova, al cărei guvern a proclamat un curs de apropiere faţă de Uniunea Europeană. 'Pe aceleaşi probleme, cu o diferenţă de câteva ore, afirmaţiile Chişinăului sunt pur şi simplu diametral opuse', a subliniat Zaharova, făcând referire la guvernul de la Chişinău care se declară proeuropean şi la preşedintele prorus Igor Dodon, un oaspete frecvent la Moscova. 'În ciuda acestui fapt, relaţiile se dezvoltă, dar ne-am fi dorit mai mult', a adăugat ea. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel