Republicanii vor ca SUA să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Republicanii vor ca SUA să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing  /  Sursă foto: Pixbay
Republicanii vor ca SUA să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing / Sursă foto: Pixbay
O rezoluție republicană a Camerei Reprezentanților îndeamnă SUA să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing.

Reprezentantul republican Mike Waltz a introdus o rezoluție prin care îndeamnă SUA să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing. Aceștia consideră că Republica Populară Chineză e „o dictatură brutală" și avertizează că Partidul Comunist Chinez va fi" încurajat de legitimitatea conferită de olimpiade".

Rezoluția, obținută de Fox News, îndeamnă Comitetul Olimpic al Statelor Unite să „propună transferul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 către un alt loc decât în Republica Populară Chineză” și, dacă este respinsă de Comitetul Internațional de Jocuri Olimpice, „Comitetul Olimpic al Statelor Unite și Comitetele Olimpice din alte țări ar trebui să se retragă din Jocurile Olimpice din 2022”.

Rezoluția invocă „pașii fără precedent” făcuți de Partidul Comunist Chinez în ultimul an pentru „extinderea politicilor represive prin cenzură, intimidare și reținerea persoanelor și grupurilor pentru exercitarea drepturilor lor fundamentale ale omului, în special în regiunea autonomă uigură Xinjiang și Hong Kong și existența lagărelor de concentrare în masă“. De asemenea, rezoluția prevede că „Jocurile Olimpice sunt o sărbătoare a culturii internaționale, un festival al umanității și este destinat să fie independent de dezacordurile politice, ideologice și diplomatice”.

O coaliție formată din peste 180 de grupuri pentru drepturile omului, unele cu legături cu minoritățile etnice care au suferit abuzuri ale drepturilor omului în China, la începutul acestei luni a cerut, de asemenea, boicotarea olimpiadelor. Coaliția a fost compusă din grupuri reprezentând tibetani, uiguri, mongoli din China, dar și rezidenți din Hong Kong, precizează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel