Restricții RIDICATE de LUNI în București. Se deschid restaurantele, cafenelele, barurile, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc, anunță Traian Berbeceanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay, ilustrativ
foto Pixabay, ilustrativ
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis relaxarea unor măsuri de restricție, începând de luni. 

Concluzia la care a ajuns astăzi Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență este aceea a ridicării, de luni, a mai multor restricții din București.  Decizia vine după ce Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu și a intrat în scenariul galben, iar, în ultimele zile rata de infectare cu COVID-19 a fost sub 3 la mia de locuitori. Astfel, se deschid, la interior, cafenelele, barurile, restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, în limita a 30%. 

”Am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidența este sub 3 la mie și, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să analizăm situația și să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul 06:00 - 21:00, în limita a 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. În domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor, s-a decis să fie permis accesul publicului în limita a 30% a capacității sălii. Li se permite funcționarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc” a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, recomandând ”prudență” locuitorilor din București. 

Decizia a fost luată în ciuda intervenției ministrului Sănătății. 

Vezi și: Vlad Voiculescu, INTERVENȚIE în ședința din București: Ar cere MENȚINEREA restricțiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel