REȚETA ECONOMICĂ de PRĂJITURĂ CU MERE. Clasic, delicios și ieftin!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Această rețetă de prăjitură cu mere nu doar că este absolut delicioasă, dar te și ajută să faci economie. Se prepară foarte ușor, nu dai o avere pe ingrediente și te bucuri de aroma de toamnă.

Ingrediente

- 7-8 mere mari
- 3 ouă
- 200g zahăr
- 250 ml iaurt sau lapte bătut
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- cca 400g faina
- scorţişoară
- 1 plic zahăr vanilat

Vezi și: Clătite grecești. Pufoase și aromate cum numai pe meleagurile elene găsești

Cum se prepară

Merele se spală, se şterg şi se dau pe razătoarea mare. Se călesc un pic cât să se înmoaie uşor. Peste ele adăugăm scorţişoară şi un plic de zahăr vanilat. Se scurg de zeama lăsată. Dacă sunt foarte zemoase, se poate adăuga o lingură de griș, potrivit prajituricisialtele.ro.

Trecem la prepararea compoziţiei de blat: ouăle cu zahărul şi un praf de sare se mixează până cresc în volum. Se adaugă uleiul câte puţin iar apoi iaurtul. Când toate sunt bine omogenizate, amestecăm făina cernută şi praful de copt.

În tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt punem jumătate de compoziţie, urmează merele călite şi deasupra cealaltă jumătate de compoziţie. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade şi o coacem circa 35 - 40 de minute.

Când prăjitura este frumos rumenită şi a crescut bine, o scoatem din cuptor, o pudrăm cu zahăr pudră vanilat şi o lăsăm să se răcorească. Se taie în bucăţi şi se serveşte.

Vezi și: Ciorbă ţărănească de pui. Rețeta românească delicioasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel