Rezultate Academie Poliție 2019. Răspuns pentru Daria, fata care i-a scris ministrului că deși a picat examenul trebuie să fie ADMISĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Daria
Daria
Există tineri în România care învață pe brânci pentru a intra la facultate, dar mai există unii care atunci când nu sunt admiși dau vina pe altcineva.

Mi se pare fabulos că Daria, o absolventă de liceu din acest an, se plânge că a picat examenul la Academia de Poliție cu nota 9.00 și nu găsește nimic în neregulă cu ea, ci cu... sistemul!!! Într-o scrisoare halucinantă, fata se plânge că îi vine să plângă de... foame că nu a intrat la Academia de Poliție. Argumentul ei este următorul: în anii trecuți s-a intrat cu nota 9.00, iar acum acest rezultat te trimite să mai încerci o dată, desigur, la anul.

Nu spune că nu s-a pregătit suficient, nu! Ea îi cere MINISTRULUI DE INTERNE să intervină și să suplimenteze numărul de locuri pentru a putea fi admisă!

Fata scrie în scrisoarea adresată lui Mihai Fifor:

”Din totalul de 90 de întrebări, am greșit 10. Și media finală a fost 9.00. 9.00... o notă cu care aș fi fost admisă în orice an la Academie, căci mereu, absolut mereu, linia "s-a tras" la 8.40-8.50-8.60-8.70. Știu că depinde de la an la an, de gradul de pregătire al candidaților, de dificultatea subiectelor... însă în acest an, mi se pare INIMAGINABIL ce se întâmplă. Cum este posibil ca eu, cu media 9.00, sa fiu locul 293 în ierarhie, când in toți ceilalti ani media aceasta era locul 60-100? Să înteleg că ar trebui să fiu perfectă ca să fiu admisa? Ca ar trebui să gresesc maxim 5 intrebari? Mai ales că o grilă de la limba romana, cea la care toate raspunsurile s-a decis a fi corecte, poate ar fi făcut diferența între un candidat în situația mea și unul cu 9.10 (ultima medie de admitere). (Cunosc faptul că nicio variantă a grilei nu a fost corectă în totalitate, însă ar fi trebuit să se ia în considerare varianta cu cele mai multe raspunsuri bune, sau care era cel mai aproape de adevăr)...”.

Daria spune că a mai și greșit câteva grile, dar ce contează? Dacă în anii trecuți s-a intrat și cu 9.00, trebuie să luăm contextul de anul trecut și să intre și ea...

Fata ne bate obrazul că este olimpică la franceză și că a luat mențiune în liceu. Dacă ai luat mențiune la olimpiada de limbă franceză nu înseamnă că excelezi și la alte probe. 

Știu că este tentant să știi că după ce termini facultatea... ai un loc de muncă asigurat, așa cum este după ce faci Academia de Poliție, dar dacă nu ai reușit să intri acolo poți merge în altă parte care, într-adevăr, nu te va ajuta să lucrezi la stat, dar și în mediul privat este bine. Și chiar se muncește de rupe la privat. Normal că este concurență la muncă mai puțină și bani mai mulți...

Când am dat admitere la Jurnalism, Universitatea din București, erau 12 - 14 pe loc, prin 2009. Nu am auzit pe nimeni să spună: suplimentați numărul de locuri ca să intrăm și noi! Dar acum am învățat să cerem fără să avem niciun drept.

Dar până la urmă, puterea exemplului o fi funcționat și în cazul Dariei Predoană. Marian Godină a dat admitere la Academia de Poliție de cinci - șase ori și se plângea că altcineva este de vină pentru nereușitele lui pe bandă rulantă. De exemplu, prin 2016, Marian Godină găsise țap ispășitor și a zis că din cauza unor probleme organizatorice nu a reușit să treacă examenul de admitere la Academia de Poliție, nu din cauză că nu s-a pregătit suficient.

Dar măcar Marian Godină a încercat marea cu degetul de vreo cinci ori. Acum s-a trecut la alt nivel, iar candidații cer suplimentarea numărului de locuri pentru a mânca și ei o pâine din Poliție.

Îmi vine să plâng de dezamăgire. Mă doare stomacul de foame și nu pot face nimic. Nu mă pot gândi la nimic. Sunt epuizată psihic, pentru că nu m-aș fi gândit vreodată că pot fi respinsă cu o asemenea notă. După o muncă titanică... Si știți ce e cel mai dureros? Că timp de trei zile, până la afișarea rezultatelor, m-am bucurat, crezând că media mea va fi una deasupra liniei și că îmi voi îndeplini visul. Toti cei cu media 9 SUNTEM PREGATITI PENTRU ACEST SISTEM. Este o medie PREA MARE pentru cineva care va fi declarat RESPINS pe data de 13 August.

Ultima medie de 9.00 este locul 300

Va rog să luati in considerare soluția unei schimbări în ceea ce priveste numarul de locuri disponibil, și anume, EXTINDEREA LUI CĂTRE VALOAREA DE 300- ultima medie de 9.00. Sunt convinsa că există resurse dacă se dorește și se acceptă acest lucru.

Mentionez că sunt dispusă să plătesc anii de școlarizare, aceasta VARIANTĂ fiind una IDEALĂ care ar putea fi pusă la dispozitie: toți cei aflați sub linie până la media 9, să poată avea opțiunea de a intra la TAXĂ la Academie.

Nu este CORECT pentru noi, căci în alți ani (de exemplu, 2018) unii candidați au fost declarați admiși cu nota de 5.50. Suntem buni si capabili si vrem o schimbare! VREAU O SCHIMBARE", este scrisoarea fetei.

Cine nu a intrat, mai are o șansă la anul! Faptul că ai luat nota 9.00 și în fața ta sunt aproape 300 de oameni nu înseamnă neapărat că ești prea bun. Ne-am învățat doar să cerem, dar să dăm nu! Și, Daria dragă, dacă un candidat cu 9.00 este extraordinar și merită să intre la Academia de Poliție, de ce nu s-ar suplimenta numărul de locuri și pentru cei cu 8.90, 8.80, 8.70, 8.10? Hai să-i băgăm pe toți în sistem! Că e bine să muncești la stat... Vom fi o țară numai de polițiști... Siguranță și încredere, desigur.

Scrisoarea integrală o puteți găsi aici.

VEZI ȘI: Rezultate Academie Poliție 2019. Comentariu TARE după scrisoarea către ministru: ASTA e mai îngrijorător! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel