REZULTATE alegeri Sector 1. Detalii de ULTIMĂ ORĂ. Avocatul lui Tudorache spune TOT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a făcut noi declarații vizavi de scandalul de fraudă izbucnit după alegerile locale din 27 septembrie. 

Primarul social democrat al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut Biroului Electoral Central renumărarea votului.

„Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturile. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, scria Dan Tudorache pe Facebook, făcând referire la acuzațiile aduse luni de Clotilde Armand, contracandidata sa din 27 septembrie de la Primăria Sectorului 1. 

După ce Biroul Electoral Central a decis să se pronunțe în cazul scandalului pentru Sectorul 1 miercuri, 30 septembrie, la sediul PSD din Sectorul 1 au fost făcute noi declarații de presă.

Avocatul lui Tudorache, declarații după decizia BEC 

Avocatul Mihai Drăgan a declarat că în prezent „se întâmplă renumărarea nouă secții de votare... În șapte secții sunt diferențe semnificative”.

Tudorache a câștigat cu 205 voturi peste Clotilde Armand, a subliniat Mihai Drăgan. 

„Mie mi-a spus că i-a fost teamă să nu fie bătut (n.r. presupusul curier cu procesele verbale). A ajuns sus, ulterior persoanele de la USR PLUS respectiv PNL au chemat poliția. Poliția și-a făcut treaba. Inițial USR PLUS a afirmat că procesele verbale sunt furate și urmează a fi înlocuite. O prostie! Nu poți să le înlocuiești, au un cod de bare. Singurii care le pot înlocui sunt cei din Biroul Central. Ce pot să vă spun dincolo de toate aberațiile apărute, nu a fost nimeni arestat, nu are nimeni calitate de suspect”, a mai spus avocatul lui Dan Tudorache. 

„Noi am fost în posesia copiilor preceselor la 00:25 noaptea, eu înclin să cred și asta e poziția primarului Sectorul 1 că această acțiune a fost gândită să nu mai fim în măsură să depunem contestație”, a precizat Mihai Drăgan. 

„Candidatul Dan Tudorache are dreptul legal să solicite renumărarea tuturor voturilor din Sectorul 1. Este un drept democratic pe care îl are orice democrate”, a spus apoi Claudia Țapardel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel