Robu, decizie fără precedent. Ce face cu asistații social
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Nicolae Robu a găsit o nouă soluție pentru a face curat în Timișoara cu oameni deja plătiți. Este o premieră în România.

Nicolae Robu pune la muncă asistații social. Primarul Timișoarei a pus "gând rău" oamenilor care nu au scutire de la medic și trăiersc din ajutoare de la stat și a decis să îi folosească atât la spații verzi, cât și la curățenia orașului pe care îl administrează. 

„Dorim să îi punem la muncă pe asistații sociali. Eu am avut tot timpul o atitudine tipică de dreapta. Dar nu cred că trebuie calificată astfel, ci o atitudine sănătoasă. Să nu încurajez lenea, nemunca, parazitismul. Asistența socială trebuie să existe într-o societate sănătoasă, dar ea trebuie să aibă în vedere persoane aflate în dificultate: copii, persoane bolnave, persoane vârstnice, nicidecum persoane apte de muncă. A munci nu este o rușine și trebuie să cultivăm ideea asta în societate. Rușinos este să stai cu mâna întinsă când tu ești apt de muncă! Din păcate, în România s-a cultivat această idee. 243 de persoane primesc ajutor social în Timișoara. Doar 42 sunt apți de muncă, ceilalți au toți scutiri medicale, au documente. Cei 42 care sunt apți de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă. Orice muncă este importantă într-o comunitate. Am anunțat că vrem să îi folosim pe cei 42 acolo unde este cel mai important, și anume la societatea Horticultura. O să le cerem să se alăture celor care muncesc la Horticultura cu contract de muncă și își aduc aportul la spațiile verzi și acum, conjunctural, la curățenia orașului", a anunțat Robu, conform tion.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel