Rodica Tănăsescu, despre vaccinul anti-COVID: Sunt oameni care nici nu știu ce mănâncă și beau, dar când vine vorba de vaccin își pun întrebări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Rodica Tănăsescu, medic de familie și vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit despre importanța vaccinului, dar și despre motivele pentru care s-a vaccinat.

"Există pacienți care își pun întrebări și ne dau telefon sau vin la noi. Cea mai bună explicație și argumentație este aceea că noi ne-am vaccinat, și eu și asistenta și rezidenta și femeia de serviciu, toate ne-am vaccinat și evident că nu aș fi făcut-o dacă nu aveam încredere în vaccinare în general și în acest vaccin în particular.

Din contră, consider că este eficient și că este singura noastră șansă de a scăpa de această suferință, de numărul de morți care, iată, se adaugă zi de zi. Da, recomandăm vaccinarea, sperăm că populația va înțelege, există nenumărate alte necunoscute în viața oamenilor, care nici nu știu ce mănâncă și ce beau sau iau pastile care nu știu ce conțin.

Și exact când este vorba de a salva țara de această pandemie, de a salva oamenii de la suferință și moarte își pun întrebări la care trebuie să răspundă medicul de familie. Eu cred că împreună trebuie să ne solidarizăm. Și mă refer și la presă, și la medici, și la pacienți. Toți trebuie să facem în așa fel încât să scăpăm de această nenorocire", a spus Rodica Tănăsescu, pentru Gândul.

Pfizer vs. Moderna. Ce spune medicul Rodica Tănăsescu

Medicul de familie a adăugat că nu este o diferență majoră între vaccinul produs de Pfizer-BioNTech și cel produs de Moderna, fiind ambele la fel de sigure și de eficiente.

"Ambele sunt vaccinuri de tip ARN mesager, amândouă sunt aprobate atât de Uniunea Europeană, cât și de Statele Unite ale Americii, sunt de bună calitate amândouă, nu există preferință în ceea ce mă privește pentru unul sau altul. Ambele sunt bune și nici nu există posibilitatea tehnică sau legală de a alege un anumit tip de vaccin. În România nu vor fi decât vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului sau de FDA din America, deci vom avea vaccinuri de calitate. Acesta este un mare plus și mă bucur o dată în plus că suntem membri ai Uniunii Europene și că beneficiem de vaccinuri de calitate", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel