România, vot electronic. PMP, strângere de semnături
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Protectia datelor cu caracter personal
Protectia datelor cu caracter personal
Partidul Mişcarea Populară a organizat miercuri, la Parlament, dezbaterea "Votul la un click distanţă. 

Perspective pentru introducerea votului electronic la alegerile din România".  Dezbaterea a reunit reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizarea alegerilor, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai partidelor politice şi reprezintă un pas necesar pentru a pregăti un cadrul legislativ care să permită introducerea votului electronic pentru alegerile din România.

Discuţiile au adus în prim plan realităţi care obligă partidele politice să lucreze împreună pentru un cadru legislativ care să permită românilor, indiferent de reşedinţă sau domiciliu, să voteze electronic la toate tipurile de alegeri. Evoluţia tehnologiei, mobilitatea forţei de muncă, diaspora cu peste 4 milioane de cetăţeni români reprezintă argumente solide, puse în discuţie azi, pentru a introducere votul electronic la alegerile din România.

"Despre votul electronic se discută din ce în ce mai mult. PMP consideră că avem nevoie de vot electronic pentru toate tipurile de alegeri şi am propus un asemenea proiect de lege. Credem că este nevoie de un dialog constant şi deschis pe acest subiect între partide, precum şi cu factorii implicaţi în organizarea alegerilor. Din acest motiv am organizat această dezbatere din timp, cu toţi factorii care au responsabilitate în organizarea alegerilor, dar şi cu toţi cei interesaţi de votul electronic, actori politici sau reprezentanţi ai societăţii civile", a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, la începutul evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel