România a scos Republica Moldova din zona galbenă. Cetățenii de peste Prut nu vor mai sta în carantină
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
România a scos Republica Moldova din zona galbenă. Cetățenii de peste Prut nu vor mai sta în carantină  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
România a scos Republica Moldova din zona galbenă. Cetățenii de peste Prut nu vor mai sta în carantină / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
România a scos Republica Moldova din „zona galbenă”. Astfel, cetățenii moldoveni nu vor trebui să stea în carantină. Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Republica Moldova a fost scoasă din „zona galbenă”. Astfel, cetățenii moldoveni nu vor trebui să mai stea în carantină. Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Persoanele care sosesc în România din țările cu risc epidemiologic ridicat, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemenea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

Testul PCR negativ rămâne obligatoriu de prezentat la îmbarcarea în avion sau autocar, pentru cei care vin din statele incluse pe lista galbenă, iar carantina se reduce la 10 zile, potrivit ZdG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel