România, aleasă vicepreședinte al Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenției UNESCO 2001
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
România
România
România deține, pentru încă doi ani, vicepreședinția Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenției UNESCO 2001 asupra protecției patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deținut aceeași poziție în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferință a Statelor Părți), pentru perioada iunie 2017 – iunie 2019.

Reprezentarea României pentru un alt mandat în această calitate este asigurată de arheologul Iulian Vizauer, director al Direcției Județene pentru Cultură Tulcea, informează Ministerul Culturii, într-un anunț publicat pe site-ul instituției, transmite Mediafax.

Vicepreședinția țării noastre a fost anunțată în cadrul Conferinței Internaționale privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic care s-a desfășurat la Brest, Franța, în perioada 17-19 iunie 2019.

Sursa citată mai spune că, în perioada 20-21 iunie 2019 are loc, la Paris, cea de-a 7-a Conferință a Statelor Părți (COP7) și cea de-a 10-a reuniune a Consiliului Consultativ Științific și Tehnic al Convenţiei UNESCO 2001 (STAB10).

Conferința Internațională privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic s-a concentrat pe ratificarea și punerea în aplicare a Convenției UNESCO 2001 de către statele membre. Mai mult, s-a discutat posibilitatea asumării unor noi măsuri pentru protecția patrimoniului subacvatic care este amenințat de activitatea industrială sau de exploatarea intensivă a resurselor.

Vezi și: Veneţia în pericol! Primarul Brugnaro, apel către UNESCO. Vasele de croazieră, marele pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel