România, în prima zi după referendum: Nimeni nu își va permite așa ceva. Ar provoca proteste masive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063
77834-0-oameni_trecere_de_pietoni_aglomeratie_fa_8063
Temă falsă sau nu, referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, prin înlocuirea sintagmei „între soţi” cu „între un bărbat şi o femeie” a reuşit să-i trezească pe români din amorţirea în care cad imediat după alegeri şi din care se trezesc doar atunci când vine rândul unui nou scrutin.

Indiferent dacă referendumul va trece sau nu, dacă va fi cvorum sau nu, dacă vor vota românii „da” sau „nu”, România va arăta la fel în prima zi după referendum.

Pentru că – iar acest lucru nu a mai fost remarcat din cauza furiei cu care ambele tabere şi-au aruncat la început argumente, apoi găleţi de lături cu jigniri, acuze şi înjurături printre dinţi – nimic nu se va schimba, în cazul căsătoriei, indiferent care va fi rezultatul referendumului: nu vom avea cohorte de homosexuali şi lesbiene în drum spre Casa Căsătoriilor, prin simplul fapt că acest lucru era şi este în continuare interzis prin Codul Civil şi e greu de crezut că vreo guvernare, vreo majoritate parlamentară şi-ar putea permite vreodată să modifice acest articol fără a provoca proteste masive.

De luni, 8 octombrie, ne vom întoarce la ale noastre. Românii se vor resemna cu rezultatul votului – fie că referendumul va fi validat, fie că nu – şi se vor aşeza din nou în rând. Ne vom întoarce la ale noastre: cu ochii în telefoanele mobile vom merge din nou ca teleghidaţi pe stradă, la serviciu şi înapoi, vom sta acasă cu familiile noastre discutând aceleaşi şi aceleaşi subiecte, vom urmări hipnotizaţi emisiunile tv în care ne vom bucura că „x i-a zis-o lui y”.

Şi ne vom trezi, din nou, abia peste vreun an atunci când vom fi chemaţi din nou la vot. Unde ne vom „exercita” dreptul constituţional şi ne vom întoarce, cuminţi, în băncile noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel