România, în primele 100 de ţări din lume la costul internetului mobil. Cine dă cei mai mulţi bani pe internet
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Te-ai gândit vreodată care este costul unui gigabyte de internet mobil(1 GB) la nivel de țări? Un studiu din Marea Britanie a publicat datele din 230 de state și aproximativ 6000 de operatori.

În harta atașată, țările sunt codificate în culori după prețul mediu al unui gigabyte (1 GB) de date mobile. După cum puteți vedea, acest lucru prezintă o imagine interesantă, cu multe țări în care datele mobile sunt mai ieftine, cu precădere în fosta URSS și cu unele dintre cele mai scumpe în America de Nord, Africa și Europa de Vest.

Harta poate fi accesată AICI.

Harta include numele țării, clasamentul în cele 230 de de state din studiu, prețul cel mai mic pentru 1 GB de date disponibile, prețul cel mai scump pentru 1 GB de date, câte planuri au fost măsurate pentru a crea media și în ce zi a fost realizată măsurătoarea.

Unele state lipsesc din studiu


Spre deosebire de măsurătorile privind viteza de internet la nivel mondial și prețurile la nivel mondial, unde lipsa infrastructurii de linie fixă ​​a cauzat lacune semnificative, furnizarea datelor mobile este aproape omniprezentă. Cu toate acestea, există încă unele țări sau teritorii în care fie nu există nicio prevedere, fie există doar infrastructură 2G, oferind doar apeluri și / sau SMS-uri, sau datele pur și simplu nu sunt disponibile. De asemenea, eexistă țări și regiuni în care problemele legate de monedă nu permit comparații utile.

Țările excluse din acest studiu sunt: ​​Insula Crăciunului, Eritreea, Coreea de Nord, Insulele Marshall, St. Pierre și Miquelon, Sudanul de Sud, Tuvalu, Vatican (Sfântul Scaun), Venezuela, Wallis și Futuna, Congo (Republica Democrată) și Zimbabwe, notează Cable.co.uk

Unde se află România?

Potrivit studiului, România se află pe locul 66, cu un preț mediu de un euro pentru un gigabyte de Internet mobil. Cel mai ieftin preț înregistrat a fost de 0,11 dolari, iar cel mai scump de 11,83 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel