România - Italia rezultat în ultimul meci din grupa de calificare pentru CM 2021
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Echipa națională de handbal masculin a României a jucat ultimul meci din grupa preliminară pentru CM 2021 cu Italia, după ce obținuse două victorii în meciurile anterioare.

Naţionala masculină de handbal a României învins echipa Italiei, cu scorul de 29-24 (13-12), duminică, în ultimul său meci din Grupa a 3-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2021, la Benevento (Italia).

Tricolorii, care erau deja calificaţi în faza a doua a preliminariilor, au intrat la pauză cu un avantaj de un gol, 13-12, după o primă repriză pe care au controlat-o, dar în care nu au reuşit să se desprindă pe tabelă. În partea a doua, România a condus şi la şapte goluri, iar în cele din urmă s-a impus cu 29-24.

Pentru echipa antrenată de Rareş Fortuneanu au marcat Tudor Botea 8 goluri, Demis Grigoraş 5, Mihai Asoltanei 3, Vencel Csog 3, Călin Căbuţ 3, Gabriel Dumitru 2, Roland Thalmaier 2, Javier Humet 1, Gabriel Bujor 1, Andrei Buzle 1.

Golurile echipei Italiei au fost reuşite de Andrea Parisini 5, Michele Skatar 4, Davide Bulzamini 3, Alessio Moretti 2, Giacomo Savini 2, Martin Sonnerer 2, Marco Mengon 2, Stefano Arcieri 2, Allan Luis Pereira 2.

Au arbitrat ciprioţii Angelos Argyridis şi Christos Mouttas, iar delegaţi EHF au fost bosniacul Vladimir Jovic şi grecul Ioannis Meimaridis.

În alt meci, Kosovo a învins Georgia cu 30-21.

România a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 6 puncte, urmată de Kosovo, 3 puncte, Georgia, 2 puncte, Italia, 1 punct. Doar prima clasată s-a calificat în faza următoare. România a învins Georgia cu 29-24, Kosovo cu 32-21 şi Italia cu 29-24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel