Vosganian SPULBERĂ "laudele" lui Orban. "Vestea este PROASTĂ". De ce e România pe locul UNU în economie. "O să PIERDEM"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Vosganian FOTO AGERPRES
Vosganian FOTO AGERPRES
Varujan Vosganian s-a arătat îngrijorat în ședința din Parlament și l-a atacat pe Ludovic Orban în ceea ce privește economia din România. 

Varujan Vosganian a reacționat după ce premierul Ludovic Orban a afirmat, în ședința din Parlament că „România a înregistrat cea mai mare creştere eonomică".

"Domnule președinte, ca și în cazul domnului Tătaru și al domnului Cîțu, aș vrea să încep prin a risipi câte ceva din aroma laudelor prin care reprezentanții Guvernului și le autoadministrează și aș începe cu creșterea economică, această mult trâmbițată de 0,3% din PIB, prima din Uniunea Europeană. Domnule prim-ministru, în primul rând vreau să vă spun un lucru. Să știti că, din 2017, suntem întotdeauna prima sau a doua economie din Uniunea Europeană. În al doilea rând, să știți că pentru 2020 prognoza arăta că, după Malta, vom fi a doua țară ca și creștere. Malta nu și-a dat încă rezutlatul, de aceea noi suntem acum pe locul întâi", a declarat Varujan Vosganian.

Este din cale afară de îngrijorător

"Dar nu asta mă îngrijorează, vestea, după părerea mea, este foarte proastă, pentru că în ianuarie și februarie am avut creșteri de peste 3% în aceeași perioadă din anul trecut, ceea ce înseamnă că în martie, am avut o cădere de peste 6%, ceea ce este din cale afară de îngrijorător. Și în martie am avut stare de urgență numai jumătate din lună. Nu mai spuneți că este o veste bună, pentru că nu este!

Cred că sunteți conștient că dacă merg lucrurile așa, o să pierdem cel puțin șapte, opt miliarde de euro din Fondurile Europene. Vă solicit ca imediat să transmiteți Comisiei Europene o solicitare din partea României de realocare a acestor sume pentru investiții”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel