România, pregătită de valul DOI? Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Nivelul, destul de REDUS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Diana Păun, a vorbit despre pregătirea pentru al doilea val de infectare cu COVID-19 în România, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul dezbaterii online "Pregătirea pentru valul doi începe acum!".

"Trebuie să existe într-adevăr instrumente pentru a putea realiza aceste deziderate şi într-adevăr modificările legislative cred că sunt esenţiale pentru a oferi autorităţilor posibilitatea de a acţiona în acest sens. Cred că ar trebui să continuăm asigurarea protecţiei personalului medical din prima linie, materialele sunt epuizabile şi trebuie să ne asigurăm că există întotdeauna stocuri pentru orice situaţie. Un rol important îl are testarea şi aici vreau să felicit INSP pentru iniţiativa realizării acelui studiu. Cred că la fel de important este să pregătim corect şi populaţia.

Cred că trebuie să se facă o comunicare onestă şi transparentă, bazată pe dovezi ştiinţifice ca populaţia să capete încredere şi să înţeleagă de ce s-au luat anumite măsuri, de ce s-au luat anumite restricţii impuse de contextul epidemiei. Gradul de conştientizare privind importanţa imunizării la nivelul populaţiei este destul de redus", a declarat Diana Păun, în cadrul dezbaterii online "Pregătirea pentru valul doi începe acum!", organizată de DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel